Ar kada galėjote pagalvoti jog visų labai gerai žinoma daržovė dera su egzotišku vaisiumi? Šefas Arnas Noreika dalinasi receptu, kuriame puikiai suderinami rodos nesuderinami ingridientai, o patiekalo skonis nustebins ne vieną gurmaną. Šiam šedevrui pasigaminti užtruksite vos 15 -20 minučių.
Cukinijų ir saldžiųjų bulvių blyneliai su kalakutiena ir kiviu!
4 porcijoms blynelių pasigaminti mums reikės : 200gr. kalakutienos file , 1 cukinija (apie 250gr.), 1-2 saldžioji bulvė (apie 250gr), 2 kiaušiniai, 3 šaukštai speltos miltų, alyvuogių aliejus, 1 vidutinis prinokęs kivis, druska ir pipirai pagal skonį.
Nulupkite saldžiąją bulvę, kivį bei cukiniją ir sutarkuokite burokine tarka. Į gautą masę įmuškite kiaušinius ir suberkite miltus. Smulkiai sukapokite kalakutieną ir sudėkite į gerai išmaišytą daržovių masę, bei pagardinkite pipirais ir druska, taip pat galite įdėti ir petražolės, kalendros ar šiek tiek baziliko. Į įkaitintą bei alyvuogių aliejumi pašlakstytą keptuvę sudėkite suformuotus blynelius ir kepkite 2-3 minutes iš kiekvienos pusės. Skonis nustebins kiekvieną. Skanaus!