Tikriausiai kiekviena mūsų esame ragavę varškėčių vaikystėje. Tačiau ar žinojote, kad varškėčių receptų yra ne vienas ir ne du, ir nuo jų paruošimo būdo labai priklauso, ar mėgausitės puriu ir tirpstančiu burnoje patiekalu, ar visgi teks tenkintis paprastesniu šedevru.

Arnas Noreika yra įsitikinęs, jog patobulinti varškėčiai nustebins ne tik vaikus, tačiau ir suaugusius. Būtinai pamėginkite pasigaminti !

Sveikuoliški varškėčiai su bananais, avižomis ir medumi!

2 porcijom pasigaminti jums reikės: 250g. varškės, vienas didelis kiaušinis, 5 šaukštai avižinių dribsnių, kurias reikėtų susmulkinti blenderiu, 20g. medaus, 1 didelis bananas, žiupsnelis druskos, ¼ arbatinio šaukštelio kepimo miltelių.

Kiaušinio trynį atskirkite nuo baltymo, o baltymą labai gerai išplakite iki standžios masės, tai prisidės prie varškėčių purumo. Į varškę sudėkite trynį, avižas, medų, smulkiais kubeliais supjaustytą bananą, druską bei kepimo miltelius ir gerai viską sumaišykite. Gautą masę sumaišykite su išplaktu baltymų. Suformuokite norimo dydžio varškėčius ir dėkite kepti į keptuvę su šlakeliu alyvuogių aliejaus. Varškėčius rekomenduoju kepti iš abiejų pusių po 7-8minutes arba orkaitėje įkaitintoje 180 C 10-12 minučių. Puriuosius varškėčius galite skanauti su uogiene ar graikišku jogurtu! Skanaus!