Italija – puiki šalis norintiems ne tik pamatyti gražių vaizdų, bet ir skaniai pavalgyti. Asmeninis treneris Paulius Ratkevičius bei virtuvės šefas Egidijus Lapinskas bent trumpam jus nukels į šią nuostabią šalį.

Šiaurės rytų Italijoje labai populiarūs makaronų patiekalai, kurie yra gana kaloringi.

Paulius Ratkevičius receptą patobulino taip, kad galėtumėte mėgautis maistu neskaičiuodami kalorijų, o Egidijus Lapinskas patiekalui suteikė subtilumo.

Tad Italijos skoniu galėsite mėgautis nesibaimindami priaugti nereikalingų kilogramų.

„Makaronai – kalorijų bomba, todėl rekomenduoju rinktis visagrūdžius makaronus, kurių glikeminis indeksas yra gerokai žemesnis nei įprastų. Juos valgydami galėsite jaustis ramūs ir nesibaiminti, jog priaugsite papildomų kilogramų“, – patikino P.Ratkevičius.

Kartu jis ragina nepamiršti ir saiko.

Norėdami gauti mums labai reikalingų vitaminų ir mineralų, patiekalui naudosime daržoves. Jose ne tik gausu itin vertingų medžiagų, bet ir patiekalas bus kur kas skanesnis bei sotesnis.

Taip pat patiekalui naudosime ir baltymų šaltinį – vištieną, kuri reikalinga raumenims atstatyti bei jų tonusui.

Makaronai su daržovėmis ir vištiena

Vienai porcijai paruošti reikės: 100 g visagrūdžių makaronų, 20 g brokolių, 2 v. š. alyvuogių aliejaus, 5 g svogūno, 1 skiltelės česnako, 20 g saldžiosios paprikos, 30 g cukinijos, 100 g vištienos krūtinėlės,  5 g tarkuoto parmezano sūrio, 3 vnt. vyšninių pomidorų, 2 a. š citrinos sulčių, druskos, pipirų.

Kaip gaminti

Makaronus virkite pasūdytame vandenyje. Likus maždaug 3 minutėms iki virimo laiko pabaigos nukoškite ir perplaukite šaltu vandeniu, kad makaronai nesuliptų.

Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną bei česnaką, kepkite apie 3 min. Tuomet dėkite plonai pjaustytą vištienos krūtinėlę ir kepkite dar 3-4 min.

Apkepus vištienai sudėkite juostelėmis pjaustytas daržoves bei per pusę perpjautus pomidorus ir keletą brokolio gabaliukų, viską kepkite apie 5–6 minutes, kol suminkštės.

Viską iškepus pagal nurodytą laiką sudėkite išvirtus makaronus, apšlakstykite citrinos sultimis, paskaninkite druska bei pipirais, išmaišykite ir sudėkite į lėkštę.

Prieš patiekiant būtina apibarstyti Italijoje labai populiariu ir nuostabaus skonio suteikiančiu parmezano sūriu.

Skanaus!