Kasdien vis populiarėjantys keksiukai jau baigia užkariauti visas šventes, tad šefas Arnas Noreika taip pat dalinasi kiek kitokių keksiukų receptu ir tikina, jog skonis nustebins kiekvieną. Šis receptas skiriasi nuo įprastų keksiukų tuo, jog Arno recepte rasite daug sveikų ingridientų, kurie saldėsį pavers sveikesniu, bet ne ką mažiau skanesniu.
Keksiukams su džiovintais vaisiais pasigaminti Jums reikės: 200g. avižinių dribsnių, 50g. kokoso drožlių, 100g. migdolų miltų, 2 vnt. bananų, 60g. džiovintų spanguolių, 60 g. datulių, 1 didelio kiaušinio baltymas, 1,5 a.š. kepimo miltelių.
Avižinius dribsnius sumalkite iki rupiu miltų (tai galite padaryti virtuvinio kombaino pagalba). Gautus miltus sumaišykite su migdolų miltais, kokosų drožlėmis bei kepimo miltelius. Sutarkuokite smulkiai bananus ir įmaišykite į gautą masę kartu su džiovintomis spanguolėmis ir susmulkintomis datulėmis. Kiaušinio baltymą išplakite iki standžių putų ir įmaišykite į tešlą. Gautą masę supilstykite į keksiukų formeles ir kepkite apie 30 min,180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.