Ruduo su savim atneša gausybę šviežių vaisių ir daržovių, kurių nauda mūsų organizmui akivaizdi. Visų pirma rudens gėrybės stipriai prisideda prie mūsų imuninės sistemos stiprinimo, kas ypač svarbu atvėsus orams, o taip pat daržovėse bei vaisiuose esantys vitaminai puoselėja mūsų savijautą bei odos būklę.
Pasak virtuvės šefo Arno Noreikos, ruduo yra puikus metas pasigaminti patiekalus , kurie bus praturtinti vitaminų bei spalvų gausa, o taip pat stebins mus ypatingu skoniu. Mes Jums linkime skanaus ir dalinamės Arno rekomenduojamais patiekalų receptais, kurie puikiai tiks jūsų vakarienės stalui.
Orkaitėje troškinta vištiena su daržovėmis ir džiovintais vaisiais:
Iš nurodytų ingridientų pasigaminsite 3-4 porcijas, tad visa šeima bus soti.
Ingredientai: 2 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus, 700gr vištienos krūtinėlės be kaulo, druskos,šviežiai maltų juodųjų pipirų, pusė svogūno, 2vnt. vidutinio dydžio saldžiosiųjų bulvių, 400gr Briuselio kopūsto, 1 vidutinio obuolio (galime panaudoti ir kriaušę), 1/2 arb. š. džiovintų čiobrelių, 0,5 arb. š. saldžiosios paprikos miltelių, 50 ml vištienos sultinio, 900gr virtų laukinių ryžių, 50g džiovintų spanguolių, 50g migdolų riekelių.
Gaminimo eiga: įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Kepimo indą ištepkite alyvuogių aliejumi. Didelėje gilioje keptuvėje įkaitinkite 1 arb. š. aliejaus bei sudėkite vištos krūtinėlę, pagardintą druska ir pipirais, kepti tol, kol gražiai apskrus, apie 8 min. kiekvieną pusę. Apkepusią krūtinėlę išimkite ir palikite 10 min atvėsti vėliau supjaustydami maždaug 2,5 cm dydžio gabalėliais. Toje pačioje keptuvėje įkaitinti likusį aliejų, bei sudėkite smulkintą svogūną, saldžiąsias bulves, pjaustytas smulkiais kubeliais, Briuselio kopūstą supjaustytą į 4 dalis ir kubeliais supjaustytą obuolį ir viską pagardinkite čiobreliais, paprika, druska ir pipirais. Kepkite kol daržovės ir suminkštės, apie 5 min. Tuomet į daržoves supilkite sultinį, jį užvirkite, ir uždengę dangčiu dar pavirkite apie 5 min. Kai virimo laikas baigiasi, įmaišykite virtus ryžius, vištieną bei spanguoles, o gautą masę sudėkite į kepimo indą ir apibarstykite migdolų riekelėmis (galima pagardinti tarkuotu sūriu). Kepkite orkaitėje 20 min. Išėmus iš orkaitės, prieš patiekiant, patiekalą atvėsinkite, maždaug 5 minutes. Sknaus!