Skani, sveika ir labai naudinga mūsų organizmui – moliūgų sriuba, o kad ji taptu dar gardesnė, Arnas Noreika rekomenduoja ją valgyti su skrudinta duonele. Moliūgas yra viena derlingiausių daržovių, kuriame gausu vitaminų, tokių kaip vitaminas C, šiek tiek vitamino E, PP, o taip pat ir B grupės vitaminų. Tad jei norite išlikti sveiki ir stiprūs, ši sriuba kaip tik jums!
4-rioms porcijoms pasigaminti Jums reikės: 3 v.š. sviesto, 1 v.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus, ir dar šiek tiek pašlakstymui, 2 skiltelių smulkinto česnako, 200 g. smulkinto svogūno, 900 g. nulupto moliūgo , 400 ml. daržovių sultinio, 125 ml. riebios grietinėlės, 2 v.š. medaus, druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų, ½ a.š. čiobrelio, 3 v.š. majonezo, 4 riekelių baltos duonos, riekelėm pjaustyto čederio sūrio, saujelė kapotų petražolių.
Dideliame puode ištirpinkite šaukštą sviesto ir sumaišykite su šaukštu aliejaus ir įdėkite kepti česnaką su svogūnu, kepkite apie 3 min. Vėliau suberkite kubeliais pjaustytą moliūgą ir visą turinį pakepinkite apie 5 min. Supilkite grietinėlę, sultinį bei medų ir viską apibarstykite prieskoniais. Užvirus pavirkite 7-10 min. ir patraukite nuo ugnies. Į puodą sudėkite likusį sviestą ir visą masę sutrinkite blenderiu ir uždengę dangčiu laikykite taip, kad neatšaltų. Kiekvieną baltos duonos riekelę patepkite plonu sluoksniu majonezo, bei sudėkite į įkaitintą keptuve kepti. Riekeles kepkite majonezu žemyn. Ant apkeptos duonos uždėkite sūrio riekeles ir vėl ant viršaus uždėti likusią majonezu apteptą duoną. Kepkite iki kol paskrus, apverčiant kelis kartus. Uždenkite keptuvę, kad sūris ištirptų. Baigus kepti perkelkite duoną ant lentelės ir kiekvieną gabaliuką supjaustykite į 8 dalis. Supilkite sriubą į dubenėlius ir įberkite skrudintos duonos kubelių, papildomai apšlakstant alyvuogių aliejumi. Patiekiama šilta. Skanaus!